Wie zijn wij?

 

Als je in het ziekenhuis moet verblijven, staat er een team van ziekenhuismedewerkers voor je klaar. De dokters en verpleegkundigen proberen om je zo snel mogelijk te genezen, terwijl de spelbegeleiders langskomen om samen met jou spelletjes te spelen zodat je je niet verveelt. Maar er zijn nog zoveel andere medewerkers, zoals psychologen, kinesisten, voedingshostesses en logistieke medewerkers. Ook zij zorgen goed voor je en maken je verblijf in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk.

 

Wat doen die mensen nu juist allemaal? We brengen ze samen een bezoekje. Volg me maar!

 

Je kan luisteren naar de verschillende ziekenhuismedewerkers (klik hier)

of hieronder de tekst lezen, door op de namen van de verschillende ziekenhuismedewerkers te klikken.

 

 • Dokter

  De dokter wil jou beter maken. Daarvoor moet hij je eerst onderzoeken: dat wil zeggen dat hij kijkt wat er met je aan de hand is. Als hij weet wat er scheelt, vertelt hij je hoe je beter kan worden.

   

  Soms zal hij je pilletjes geven, het kan ook zijn dat je een nachtje in het ziekenhuis blijft slapen of dat je een operatie moet ondergaan. Voor een operatie hoef je helemaal niet bang te zijn. Er is een speciale slaapdokter in het ziekenhuis, een anesthesist, die jou tijdens de operatie in een diepe slaap brengt.

   

  Als je weer beter bent, mag je van de dokter naar huis. Je moet dan misschien nog enkele dagen rusten, maar daarna zal je opnieuw naar hartenlust kunnen spelen!

 • Chirurg

  Een chirurg is een speciale dokter die je probeert te genezen met een operatie. Als je bijvoorbeeld buikpijn hebt, dan gaat de chirurg in je buik kijken om de oorzaak van je pijn te weten te komen en op te lossen zodat je vlug weer beter wordt.

 • Verpleegkundige

  De verpleegkundigen zorgen de hele dag en nacht voor je. Ze werken samen met de dokters en verzorgen je tijdens je verblijf in het ziekenhuis. Ze geven je onder andere je medicijnen en helpen je bij het aankleden en wassen. Ook vertellen ze jou en je ouders hoe het met je gaat en wat er nog allemaal zal gebeuren tijdens je verblijf.

   

  Als je vragen hebt of je hebt ergens pijn, dan mag je altijd een verpleegkundige roepen. Zij beantwoorden graag je vragen, stellen je gerust en zorgen ervoor dat je pijn verdwijnt.

 • Voedingshostess

  De voedingshostess zorgt voor je ontbijt en avondmaal. Iedere morgen en avond komt ze bij je langs met een buffetwagen vol brood en beleg. Je mag zelf kiezen welk brood en welk beleg je eet. Natuurlijk let de voedingshostess erop dat je niet te veel en niet te ongezond eet.

   

  's Morgens vraagt de voedingshostess wat je 's middags wilt eten. Je kan uit een aantal gerechten kiezen en zo krijg je 's middags een maaltijd voor je neus waar je echt zin in hebt.

   

   

 • Diëtist

  Een diëtist is iemand die veel weet over gezond eten. Als je ziek bent of als je medicijnen moet nemen, dan mag je niet altijd alles eten of drinken. De diëtist komt aan jou en je ouders uitleggen wat je mag eten en wat niet. Hij zal ook uitleggen hoe dat komt.

 • Medewerker schoonmaak

  De medewerker van de schoonmaakploeg komt elke dag langs om je kamer te poetsen zodat alle bacteriën weg zijn. Bacteriën zijn de vieze beestjes die je ziek maken en die moeten dus zeker wegblijven uit jouw kamer. En trouwens, het is toch veel leuker als je in een propere kamer kan slapen en spelen!

 • Psycholoog

  Een psycholoog is iemand om mee te praten als je je niet zo goed voelt. Hij zoekt samen met jou uit waarover je je zorgen maakt of wat je moeilijk vindt. Hij kan je ook leren wat je kan doen om minder bang of triestig te zijn.

   

 • Spelbegeleider

  De spelbegeleider zorgt ervoor dat je tijdens je verblijf in het ziekenhuis toch nog wat plezier kan maken. Zelfs al zijn er soms wat minder leuke dagen, met de spelbegeleider kan je een gezelschapsspel spelen, een knutselwerkje maken, tekenen en schilderen, een verhaaltje lezen en nog veel meer!

 • Logistiek medewerker

  De logistieke medewerkers helpen de verpleegkundigen met het opmaken van je bed, met het brengen of ophalen van je eten en nog veel meer!

 • Kinesist

  Een kinesist is iemand die heel veel weet over hoe je lichaam beweegt en hoe je bewegingen kunnen verbeteren. Zo kan je bijvoorbeeld bij een kinesist terecht wanneer je een gebroken been hebt en je opnieuw moet leren stappen.

© az groeninge 2015 - Gebruiksvoorwaarden - www.azgroeninge.be