Neonatologie

 

Op neonatologie liggen baby'tjes die te vroeg geboren werden, te weinig wogen bij de geboorte of extra verzorging van de dokters en verpleegkundigen nodig hebben. De baby'tjes worden hier dag en nacht in de gaten gehouden door de verpleegkundigen. De mama en papa van die kindjes zijn ook altijd welkom op neonatologie.

 

 

Als jouw pasgeboren broertje of zusje op neonatologie ligt, mag jij ook op bezoek komen. Je mama of papa spreekt best vooraf af met de verpleegkundige wanneer je zou meekomen om goeiedag te zeggen aan kleine broer of zus. Je mag wel zelf niet ziek zijn en het is belangrijk dat je een mondmaskertje draagt en je handen wast.

 

 

De couveusekoffer

 

Dankzij de couveusekoffer zal je beter begrijpen wat er allemaal gebeurt met je broertje of zusje op neonatologie. In de koffer zit een pop en allerlei spulletjes waarmee de dokter en de verpleegkundigen de baby’s beter maken: spuitjes, oogbrilletjes, een maagsonde … Nu mag jij thuis ook doktertje spelen. De boekjes leggen uit waarvoor al dat materiaal allemaal dient en waarom je broertje of zusje in het ziekenhuis moet blijven. Er zit ook een kalender in de koffer: zo kan je aftellen wanneer broer of zus naar huis komt. Je mama of papa kunnen de koffer vragen aan de verpleegkundige.

 

 

© az groeninge 2015 - Gebruiksvoorwaarden - www.azgroeninge.be